Min bredd och erfarenhet är din styrka

Några fall som har berört mig

26975E0B-4AAF-47ED-92A3-402EA0CC9646.JPG
 

Mitt yrke

Många av mina kollegor säger att det är världens bästa jobb att vara advokat. Och jag måste hålla med. Man är sin egen och man arbetar med sina klienter, som oftast är både trevliga och tacksamma för det man gör. Varje dag går man nya ”matcher” och aldrig, inte en dag, har jobbet varit tråkigt.

Men, advokatjobbet kan också vara oerhört tungt och alldeles för ansvarsfullt. Ibland har jag känt det som om alldeles för mycket ansvar vilar på en människas axlar. Så är det förstås för många yrkesgrupper, men här är några av mina erfarenheter.

 

 
en mindre entreprenör och en större aktör

En mindre entreprenör och en större aktör

En mindre entreprenör fick inte betalt för ett mycket stort jobb han hade utfört åt en större aktör. Han förlorade i tingsrätten och höll på att gå omkull. Jag bestämde mig för att jag skulle ha prövningstillstånd och jag fick det. Jag bestämde mig för att vi skulle vinna i hovrätten och vi gjorde det. Det var en oerhört hård kamp som tog både på mig och min klient.

 
 

 
 

En försäkringstvist

För många år sedan var jag ombud för en familj i en försäkringstvist. Familjens hus hade brunnit ner och försäkringsbolaget vägrade ersätta det nerbrunna huset. Bolaget påstod att det var frun i huset som hade tänt på. Branden hade startat inne i huset och något som var mycket betydelsefullt var att det saknades inbrottstecken. Den som hade tänt på skulle alltså ha haft nyckel och frun blev misstänkt av bolaget. För mig var nyckeln något som helt saknade betydelse. Vem som helst kunde ju ha klättrat in i huset utan nyckel. När jag och familjen ändå förlorade målet i tingsrätten fick jag läsa hur den teorin avfärdades som långsökt. Jag bestämde mig för att visa att vem som helst lätt kunde klättra in.

En gråkall januarimorgon var det dags för huvudförhandling i hovrätten. På plats på fastigheten klättrade jag in på övervåningen på fem röda sekunder. Jag och familjen vände målet till vinst. Låt mig säga att min lättnad var total och familjens glädje över vinsten i hovrätten var värd hur mycket som helst.

En Försäkringstvist
 

 
 
familjefadern

Familjefadern

Andra fall som har berört är familjefadern som misstänktes för grovt narkotikabrott och riskerade 10 års fängelse. Efter flera dagars rättegång meddelades beslut i häktningsfrågan på fredagseftermiddagen. Min klient skulle stanna kvar i häktet. Men på måndagen kom ett beslut i friande riktning. Han blev sedan friad i den kommande domen.

 

Advokatlivet går vidare och nya fall väntar...